Gintares Receptų Knyga

Hobis - labai svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Šiame puslapyje aš noriu su Jumis pasidalinti savo pomėgiu, kuris suteikia man džiaugsmo. Neturiu talento pati kurti patiekalus, bet nuo paauglystės užsirašinėju receptus gautus iš mamos, draugių ar rastus internete. Todėl dabar turiu jų labai daug ir noriu mėgstamiausiais pasidalinti su Jumis. Jeigu norėsite man užduoti klausimą ar pasidalinti savo nuomone apie vieną ar kitą patiekalą, kviečiu Jus pasinaudoti komentarų paslauga arba parašyti man el.laišką. Mano adresas gintarytej@yahoo.co.uk
Iki greito.

Draugiškai, Jūsų Gintarė.

2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

ŠOKOLADAINIS

Šis pyragas patinka net ir nemėgstantiems šokoladinių pyragų, nes jo skonis labiau panašus į šokoladinius saldainius, nei į pyragą. Tikras smaližių džiaugsmas :)

Reikės:
300 g juodo šokolado (vienas 70proc. kakavos, kiti du po 40 proc.)
250 g sviesto
5 kiaušinių
400 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
Druskos žiupsnelio

Sviestą su šokoladu ištirpiname ant silpnos ugnies arba ant garų. I dubenį sudedame kiaušinius, cukrų ir gerai išplakame. Supilame truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę. Kakavą sumaišome su miltais ir persijojame. Viską kartu išmaišome. Dar galima į šią masę įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų, bet aš dažniausiai kepu be riešutų. Išmaišytą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti apdžiūvęs. Ištrauktą iš orkaitės paliekame pastovėti. Viršų galima pabarstyti cukraus pudra arba aplieti ištirpintu pienišku šokoladu. Pjaustome, kai jau atšalęs.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą