Gintares Receptų Knyga

Hobis - labai svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Šiame puslapyje aš noriu su Jumis pasidalinti savo pomėgiu, kuris suteikia man džiaugsmo. Neturiu talento pati kurti patiekalus, bet nuo paauglystės užsirašinėju receptus gautus iš mamos, draugių ar rastus internete. Todėl dabar turiu jų labai daug ir noriu mėgstamiausiais pasidalinti su Jumis. Jeigu norėsite man užduoti klausimą ar pasidalinti savo nuomone apie vieną ar kitą patiekalą, kviečiu Jus pasinaudoti komentarų paslauga arba parašyti man el.laišką. Mano adresas gintarytej@yahoo.co.uk
Iki greito.

Draugiškai, Jūsų Gintarė.

2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

KŪČIUKAI

150 ml šilto vandens
3.5 g sausų mielių (puse pakelio)
6 valg.š. cukraus
250 g miltų
1 valg.š. aliejaus
70 g aguonų

Į puodelį su šiltu vandeniu suberkite mieles ir šaukštą cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 5 minutes, kol ims lengvai putoti.
Miltus įsijokite į gilesnį dubenį, sumaišykite su 15 g aguonų (2 šaukštai), supilkite mielių mišinį, aliejų, suberkite 4 šaukštus cukraus ir užminkykite tešlą. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų. Jei tešla atrodytų per minkšta, įsijokite šiek tiek miltų.

Tradicinis paruošimo būdas:
Iš tešlos rankomis suformuolite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių pavartydami, kol dailiai pagels.

Kūčiukai, pagardinti saldžiu aguonų įdaru:
Likusias aguonas (55 g) nuplikykite karštu vandeniu, nukoškite nuspausdami ranka, kad kuo daugiau vandens pasišalintų, ir dubenėlyje sumaišykite su likusiu šaukštu cukraus.
Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, šaukšteliu sudėkite siaurą eilutę aguonų, suvyniokite volelį, nupjaukite tešlos likutį. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių pavartydami, kol dailiai pagels.

Jeigu mėgstate traškesnius kūčiukus, išjungę orkaitę dar padžiovinkite juos kelias minutes.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą