500 g šaldytos sloksniuotos (bemielės) tešlos
300-350 g maltos mėsos
1 svogūno
100 g pevagrybių
puse indelio tepamo lydyto surelio su grybais
3 šaukštų džiūvėsėlių
1 kiaušinio trynio
susmulkintų žalumynų
druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių
Tešlą atšaldyti. Mėsą kartu su supjaustytais svogūnais ir pievagrybiais apkepti aliejuje, paskaninti prieskoniais ir žalumynais. Iš keptuvės perdėti į kitą indą. Sumaišyti su tepamu sūreliu (kai neturiu, įdedu majonezo) ir džiūvėsėliais. Ant teškos sudėti įdarą, išlyginti, tešlos galus užlenkti ir suvynioti. Vyniotinį patiesti į miltais apibarstytą, arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į iš anksto iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių temperatūrą sumažinti ir kepti dar 20-25 minutes. Vyniotinis skanus ir karštas ir šaltas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą