Mėsos kukuliams:
500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėgstamų prieskonių
druskos, pipirų
Padažui:
1 stiklinė vandens
4 v.š. pomidorų padažo
5 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska,
mėgstami prieskoniai
krapų ( šviežių ar džiovintų)
mėgstami prieskoniai
krapų ( šviežių ar džiovintų)
Ryžius
išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai
supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir
apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima
paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais,
majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir
dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti
kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min.
Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad
gražiai apskrustų. Skanaus!
Labai labai skaniai gavosi. Aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikinti