2 vnt. žuvies filė
lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos
2 nedideli svogūnai
1 morka
3-4 v.š. pomidorų padažo
1 kiaušinis (aptepimui)
prieskonių žuvies marinavimui
Žuvį įtrinti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas sutarkuoti ir viską pakepinti, kol suminkštės. Įdėti pomidorų
padažo. Dar įberti šiek tiek druskos, pipirų ar kitokių mėgstamų prieskonių. Atvėsinti.
Surinkimas: žuvies file dedame šalia viena
kitos ant tešlos vidurio, ant žuvies daržoves. Tešlą šonuose supjaustyti juostelėmis. Juosteles
užlankstome pakaitomis, uždengdami žuvį. Kraštelius patepti plaktu kiaušiniu, kad
suliptų. Gale lieka plati juosta - iš jos suformuoti uodegą. Tada aptepti pyragą
kiaušinio plakiniu. Kepti 200 C orkaitėje apie 30 min.
Šis receptas yra iš http://aj-receptai.blogspot.com/2011/12/sluoksniuotos-teslos-zuvies-pyragas.html
ten gražiau ir aiškiau nuotraukose pavaizduotas pyragas ir jo surinkimas. Man ne taip gražiai pavyko pirmą kartą, bet skonis nuostabus :) tikrai dar ne kartą gaminsiu!
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti