Gintares Receptų Knyga

Hobis - labai svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Šiame puslapyje aš noriu su Jumis pasidalinti savo pomėgiu, kuris suteikia man džiaugsmo. Neturiu talento pati kurti patiekalus, bet nuo paauglystės užsirašinėju receptus gautus iš mamos, draugių ar rastus internete. Todėl dabar turiu jų labai daug ir noriu mėgstamiausiais pasidalinti su Jumis. Jeigu norėsite man užduoti klausimą ar pasidalinti savo nuomone apie vieną ar kitą patiekalą, kviečiu Jus pasinaudoti komentarų paslauga arba parašyti man el.laišką. Mano adresas gintarytej@yahoo.co.uk
Iki greito.

Draugiškai, Jūsų Gintarė.

2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

TRUPINIUOTIS SU UOGIENE

Reikės:
180 g cukraus
420 g miltų
1 kiaušinis
220 g šalto sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
400-500 ml uogienės

Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą. Įmušti kiaušinį ir viską pirštais maigyti, kol gausis trupiniai.
Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir suspausti. Uogienę lygiu sluoksniu (1 cm storio) supilti ant tešlos. Uogienė geriau kad būtų tirštesnė, aš naudojau serbentų.
Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
Kepti orkaitėje180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apkeps. Kai pyragas iškeps, atvėsinti ir tik tada pjaustyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą