250 g stambių avižinių dribsnių
75 g saulėgrąžų
25 g sezamų sėklų
25 g moliūgų sėklų
50 g kokosų drožlių
25 g sėlenų (labai sveika ir skanu)
25 g sėmenų
25 g migdolų drožlių
25 g graikinių riešutų
100 ml aliejaus (gero ir labai nestipraus skonio. Gali būti ir šaltai spaustas rapsų, kokosu, net saulėgrąžų ar sėmenų. Tačiau alyvuogių aliejus netiks, nes per stipraus skonio)
100 g medaus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
mažiau nei puse šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis cinamono
Avižas, saulėgrąžas, sezamų, moliūgų sėklas, kokosų drožles, sėlenas, sėmenis, migdolų drožles, smulkintus graikinius riešutus sumaišome dideliame dubenyje.
Į puodą supilame aliejų, sudedame medų, vanilę, įberiame druskos, gvazdikėlių, cinamono ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol pasidarys vientisas sirupas. Jokiu būdu neužviriname!
Sirupą vis pamaišydami supilame į avižų, riešutų, sėklų mišinį. Išmaišome. Paruoštą masę sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, išlyginame. Orkaitę įkaitiname iki 120-130 laipsnių ir pašauname mišinį. Kepame apie 45 minutes. Maždaug kas 15 minučių reikia pamaišyti, kad viskas vienodai apskrustų. Rezultatas turėtų būti gražios auksinės spalvos. Atsargiai, nesudeginkite! "Granolą" dar galima paįvairinti visokiais džiovintais vaisiais, jų įpjaustome, kai jau būna iškepusi. Man labai skanu su džiovintomis spanguolėmis. Valgyti "Granolą" su pienu, ar natūraliu jogurtu su uogomis ar vaisiais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą