Gintares Receptų Knyga

Hobis - labai svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Šiame puslapyje aš noriu su Jumis pasidalinti savo pomėgiu, kuris suteikia man džiaugsmo. Neturiu talento pati kurti patiekalus, bet nuo paauglystės užsirašinėju receptus gautus iš mamos, draugių ar rastus internete. Todėl dabar turiu jų labai daug ir noriu mėgstamiausiais pasidalinti su Jumis. Jeigu norėsite man užduoti klausimą ar pasidalinti savo nuomone apie vieną ar kitą patiekalą, kviečiu Jus pasinaudoti komentarų paslauga arba parašyti man el.laišką. Mano adresas gintarytej@yahoo.co.uk
Iki greito.

Draugiškai, Jūsų Gintarė.

2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

LAZANIJA SU ŠPINATAIS IR VARŠKE

INGREDIENTAI:
Varškė, 400 gramų
Lazanijos lakštai, 250 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Špinatai, 250 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Pomidorų pasta, 1 pakelis
Fermentinis sūris, 200 gramų
Bazilikas,
Krapai,
Druska, 1 žiupsnelis
Padažui: 
Miltai, 2 valgomieji šaukštai 
Sviestas, 2 valgomieji šaukštai 
Pienas, 500 mililitrų

GAMYBA: Nulupkite sovūnus ir supjaustykite. Pakepinkite svieste. Į keptuve sudėkite špinatus. Viską išmaišykite. Kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite. Apkepintus produktus sudėkite į varškę. Išmaišykite. Sudėkite pusę tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinius, prieskonius ir supjaustytus žalumynus. Išmaišykite. Ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus, maišykite ir pakepkite taip 1 minutę. Nenustokite maišyti ir supilkite pieną. Šiek tiek pavirkite, kad padažas sutirštėtų. Pabarstykite druskos ir pipirų. Kepimo indą padenkite pomidorų pasta. Uždėkite sluoksnį lazanijos lakštų. Tuomet pusę varškės įdaro. Tuome dėkite antrą sluoksnį lakštų ir vėl varškę. Jums reikės ir trečio lazanijos lakštų sluoksnio. Ant viršaus užpilkite padažą ir Pabarstykite likusią pusę sūrio. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 40-50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimkite.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą