Varškė, 400 gramų
Lazanijos lakštai, 250 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Špinatai, 250 gramų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Pomidorų pasta, 1 pakelis
Fermentinis sūris, 200 gramų
Bazilikas,
Krapai,
Druska, 1 žiupsnelis
Padažui:
Miltai, 2 valgomieji šaukštai
Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Pienas, 500 mililitrų
GAMYBA: Nulupkite sovūnus ir supjaustykite. Pakepinkite svieste. Į keptuve sudėkite špinatus. Viską išmaišykite. Kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite. Apkepintus produktus sudėkite į varškę. Išmaišykite. Sudėkite pusę tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinius, prieskonius ir supjaustytus žalumynus. Išmaišykite. Ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus, maišykite ir pakepkite taip 1 minutę. Nenustokite maišyti ir supilkite pieną. Šiek tiek pavirkite, kad padažas sutirštėtų. Pabarstykite druskos ir pipirų. Kepimo indą padenkite pomidorų pasta. Uždėkite sluoksnį lazanijos lakštų. Tuomet pusę varškės įdaro. Tuome dėkite antrą sluoksnį lakštų ir vėl varškę. Jums reikės ir trečio lazanijos lakštų sluoksnio. Ant viršaus užpilkite padažą ir Pabarstykite likusią pusę sūrio. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 40-50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimkite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą