REIKĖS:
500 g šaldytos sloksniuotos (bemielės) tešlos
300-350 g maltos mėsos
1 svogūno
100 g pevagrybių
puse indelio tepamo lydyto surelio su grybais
3 šaukštų džiūvėsėlių
1 kiaušinio trynio
susmulkintų žalumynų
druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių
Tešlą atšaldyti. Mėsą kartu su supjaustytais svogūnais ir pievagrybiais apkepti aliejuje, paskaninti prieskoniais ir žalumynais. Iš keptuvės perdėti į kitą indą. Sumaišyti su tepamu sūreliu (kai neturiu, įdedu majonezo) ir džiūvėsėliais. Ant teškos sudėti įdarą, išlyginti, tešlos galus užlenkti ir suvynioti. Vyniotinį patiesti į miltais apibarstytą, arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į iš anksto iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių temperatūrą sumažinti ir kepti dar 20-25 minutes. Vyniotinis skanus ir karštas ir šaltas.
Gintares Receptų Knyga
Hobis - labai svarbi žmogaus gyvenimo dalis. Šiame puslapyje aš noriu su Jumis pasidalinti savo pomėgiu, kuris suteikia man džiaugsmo. Neturiu talento pati kurti patiekalus, bet nuo paauglystės užsirašinėju receptus gautus iš mamos, draugių ar rastus internete. Todėl dabar turiu jų labai daug ir noriu mėgstamiausiais pasidalinti su Jumis. Jeigu norėsite man užduoti klausimą ar pasidalinti savo nuomone apie vieną ar kitą patiekalą, kviečiu Jus pasinaudoti komentarų paslauga arba parašyti man el.laišką. Mano adresas gintarytej@yahoo.co.uk
Iki greito.
Draugiškai, Jūsų Gintarė.
Iki greito.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą